Ужасът от "Черни връх": Части от труповете на двете момичета са разхвърляни на плочките (ВИДЕО)

Георги Семерджиев летял с над 120 км/ч

Общество
23:54 - 06 Юли 2022
17575
Ужасът от "Черни връх": Части от труповете на двете момичета са разхвърляни на плочките (ВИДЕО)

С над 120 км/ч при ограничение 50 км/ч е шофирал Георги Семерджиев, когато във вторник вечерта уби две млади жени в София. Той дори е увеличил скоростта, за да мине на червен светофар. Това показват предварителните данни от разследването на тежкия пътен инцидент в центъра на София.

Още като курсант преди 17 години бившият футболист се е увличал по високите скорости, разказа инструкторът му пред “24 часа”, а съдебен лекар обясни, че ако е шофирал с 50 км/ч по-бавно, момичетата щяха да са живи.

“При новите коли ударът със скорост от около 70 км/ч често не е фатален. Причината е, че формата на предницата не е заострена, а е равна в частта, която прави контакт с тялото, обикновено краката”, разказа д-р Методи Гошев от Катедрата по съдебна медицина в Медицинския университет - София.

“Така тялото поема удара на по-голяма площ и травми, които биха били спукана кост, завършват със синини, кръвотечение и като цяло доста по-леко.

При 120 км/ч обаче няма как човек да оживее, освен в много редки случаи, които няма как да бъдат дадени за пример”, посочи още медикът.

Бившият футболист е имал две книжки. Българската му е отнета през 2014 г., а тази, издадена от Швейцария - преди 3 седмици. Сега се проверява дали е истинска. 50 пъти е глобяван за нарушения на пътя, редовно е бягал от полицията при проверки, а във вторник вечерта е бил и с фалшиви табели, поставени на луксозния му джип, защото возилото е било спряно от движение.

35-годишният бивш футболист Георги Семерджиев е бил неадекватен още на мястото на ужасяващата катастрофа. След като колата му помита жертвите, той отишъл да види какво е направил.

Телата на жертвите са влачени и смачкани. Не са имали шанс да оцелеят след подобен удар, категорични са разследващите. Части от труповете на двете момичета са разхвърляни на плочките и в близката градинка до тротоара. Главата на едното е на 20 метра от мястото, където е пометено.

Свидетели на инцидента разказаха ужасяващи подробности за последствията от удара. 10 часа след катастрофата на мястото още личаха кървавите следи въпреки дъжда през цялата нощ, както и следи от частите на аудито по издрания тротоар. Близо до джипа на Семерджиев по бул. “Черни връх” се е движил и моторист, заради което се появиха и версии за гонка. Човекът обаче е спрял на червения светофар. След това е останал на мястото и е дал обяснения пред полицаите.

Разбрал, че има жертви, Георги започва да крещи. Говори по телефона на висок глас и дава знак на приятелката си да тръгват.

Двамата се оттеглят по ул. “Димитър Хаджикоцев”, на която има много търговски обекти и жилищни блокове. Жълти табели, че това е район с видеонаблюдение, предупреждават нарушителите. Пеша, Семерджиев се прибира в апартамента, където живее. Не е собственик и не е регистриран там. Точно в това жилище е открит от разследващите 12 часа след катастрофата. Отново в неадекватно състояние, обясни зам.-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров след задържането му.