Ужасът в Капитолия: Простреляната жена издъхна

САЩ
02:31 - 07 Януари 2021
4496
Ужасът в Капитолия: Простреляната жена издъхна

Ранената по време на безредиците в Капитолия жена е починала от раните си в местна болница. Това обяви телевизия "Фокс нюз", а малко след това CNN потвърди същото.

Жената е починала, след като е била простреляна от полицейските части в сряда по време на щурмуването на Конгреса, потвърди говорителка на полицейското управление на Вашингтон. Покойната е била сред привържаниците на Тръмп, атакували сградата. Тя е била била отведена в болница с куршум в гърдите и изпаднала в безсъзнание. Засега няма подробности за инцидента и не е ясно кой я е прострелял. 

Жената, ранена тежко по време на щурма на Капитолия, издъхна от раните си в болницата

Десетки привърженици на президента-републиканец Доналд Тръмп разкъсаха полицейския кордон и нахлуха в Капитолия по време на заседанието на двете камари на Конгреса. Сенаторите, конгресмените и вицепрезидентът Майк Пенс бяха светкавично евакуирани. Полицията съобщи, че поне един човек е бил прострелян вътре в сградата, а най-малко 13 души са задържани. Ще има и още арести, обявиха от полицията. Конфискувани са и 5 огнестрелни оръжия на протестиращи. Говорител на ФБР съобщи пред CNN, че в района на Капитолия са били обезвредени и две взривни устройства.

Очаквайте подробности