В Африка: Бивш вратар на ЦСКА помогна на Алжир за 2:0 срещу Кения

Райс М`Боли беше титуляр в дебитния мач на неговия тим за Купата на Черния континент

Спорт
09:56 - 24 Юни 2019
3004

Отборът на Алжир, с Райс М`Боли на вратата, стартира по мечтан начин в турнира за Купата на Африканските нации, надделявайки с 2:0 над Кения в дебютен мач за двата тима от група С. По този начин „пустинните лисици” разделят лидерската позиция в групата със Сенегал, който по-рано в неделя надви със същия резултат Танзания.

Стражът на алжирците преди години пази на вратата на ЦСКА и беше любимец на феновете на червените.

Багдад Бунеджах даде аванс на Алжир с гол от дузпа в 34-ата минута, а девет по-късно звездата на отбора Риад Марез удвои актива на отбора си на стадион „30-и юни” в Кайро.

Още в третата минута Бунеджах можеше да изведе алжирците напред в резултата, но отблизо прати топката високо над напречната греда на Кения. В 33-ата минута Денис Одиамбо направи нарушение в наказателното поле срещу Юсеф Атал, за да даде пълното право на Махамаду Кейта да покаже бялата точка на отбора му.

Зад топката пък Бунеджах бе непоколебим, откривайки резултата – 1:0.

Девет по-късно Бенасер напредна отляво и върна към дузпата, където оставен сам бе Риад Марез. Халфът на Ман Сити отправи удар и след рикошет топката влетя във вратата на Патрик Матаси – 2:0.

След успеха над Кения за „пустинните лисици” остава да се изправи в супер-мача от групата – срещу Сенегал, докато Кения ще мери сили с Танзания.