В Англия гневни на Бернардо Силва - не показа уважение към Ливърпул

Спорт
21:39 - 03 Юли 2020
841
В Англия гневни на Бернардо Силва - не показа уважение към Ливърпул

Съперничеството между Ливърпул и Манчестър Сити през последните три години предлага изключително емоционални моменти на феновете на английския футбол. Независимо какво се случва на терена обаче, Хосеп Гуардиола и Юрген Клоп непрекъснато дават пример за огромно взаимно уважение, което се прехвърля и върху по-голяма част от техните играчи.

Вчера "гражданите" спазиха обещанието си, а с това и традициите в английския футбол, посрещайки мърсисайдци с шампионски парад. Един-единствен играч направи изключение - Бернардо Силва.

Португалецът, който не бе част от титулярния състав на Сити, а впоследствие се появи като резерва в 79-ата минута, бе строен редом до своите съотборници, но отказа да аплодира заедно с тях новия шампион. Силва държеше в едната си ръка чаша и дори демонстративно отпи от нея в момента, в който играчите на Ливърпул преминаваха покрай него. След това Силва бе и първият човек, който напусна мястото си в шпалира.

Феновете в социалните мрежи забелязаха демонстрацията на Силва, като неговите действия предизвикаха противоречиви реакции.