В близките дни: Следобедни валежи само на отделни места

У нас
09:00 - 28 Април 2024
1228
В близките дни: Следобедни валежи само на отделни места

Минималните температури днес ще са между 5° и 10°, в София - около 7°, а максималните - от 20° до 25°, в София - около 22°. Ще бъде предимно слънчево, с повече облаци следобед над източните и планинските райони. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

Слънчево ще бъде и по Черноморието, с купеста облачност през деня, на изолирани места е възможно да превали. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са от 17° до 21°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините също ще преобладава слънчево време. Следобед ще бъде с купеста облачност, но вероятността за валежи е много малка. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 7°.

И в понеделник и вторник в Западна България ще преобладава слънчево време, докато в източните и планинските райони следобед ще се развива купеста облачност и на отделни места за кратко ще превали. През следващите дни на повече места в страната се очакват следобедни валежи и гръмотевици. Температурите слабо ще се повишат.