В бокса се чудят как тайванка отново е жена

Лин Ю Тин е най-титулуваната боксьорка в категория до 57 килограма

Куриози
21:56 - 29 Юли 2024
2198
В бокса се чудят как тайванка отново е жена

Малко брожение има в боксовата зала заради тайванката Лин Ю Тин. МОК я допусна до състезанието, въпреки че през март миналата година тя се оказа мъж и медалът ѝ от световното в Делхи отиде при Светлана Каменова.

Година по-късно отново е жена и е евентуална съперничка на Светлана в боя за медал на олимпиадата. Първо обаче българката трябва да мине през ирландката Микаела Уолш, сребърна и бронзова медалистка от европейските игри.

Олимпийският турнир не се провежда от световната федерация по бокс заради нейното изключване от олимпийското движение. Всички решения се вземат от МОК, включително това и за джендъртестовете.

Лин Ю Тин е най-титулуваната боксьорка в категория до 57 килограма. Тя е два пъти световна шампионка и един път бронзова медалистка от първенство на планетата. В 24 боя има само 5 загуби.

Програмата на бокса на олимпиадата е силно застрашена от прогнозата за времето. 1/2-финалите и финалите трябва да са на “Ролан Гарос”, което означава, че тенисистите са задължени да приключат до неделя. Заради това се играе всеки ден, а във вторник и сряда прогнозата е за дъжд.