В Бургас окаушиха легендарен „наркоготвач“

Крими
22:19 - 08 Март 2021
5237
В Бургас окаушиха легендарен „наркоготвач“

Една от знаковите фигури в бургаския ъндърграунд Димитър Капитанов – Капито, отново се е ориентирал съм наркоуменията. В неделята сутринта 39-годишният бургазлия бил спипан от служители на Пето РПУ на входа на блок 42 в ж.к. „Изгрев“, научи Флагман.бг.

Ченгетата получили оперативна информация за новата бърлога на Капито и действали светкавично. В апартамента, където живеел, в кухнята униформените намерили пликче с бях прах и медицинска ръкавица. На плота имало бутилка със съмнителна течност - гъста субстанция с жълто-кафяв цвят - метамфетамин. По всичко изглежда, че Капито се е оборудвал с всички необходими прекурсори за производство на любимата му синтетика.

Иззетите като доказателствени материали по бързото производство са доста интересни - колби, бутилки от минерална вода и фанта, пълни с различна на цвят течност, пакет салфетки със специфична миризма, натриева основа и др. Изпратени са в лаборатория, за да стане ясно какво е тяхното съдържание и какви са били целите на Капитанов.

Бургазлията е отявлен рецидивист, до момента има повече от 10 присъди за дрога. През 2019 г. бе пратен за 4 години зад решетките за държане с цел разпространение. След серия кумулиране на предишните му престъпления, преди по-малко от 2 месеца Капитанов отново е излязъл на свобода, след като е излежал наказанията си, показа проверка на Флагман.бг в съдебната история на рецидивиста.

При последната издънка на бургазлията, в дома му в жк. „Възраждане“, при претърсване полицаите намират пико и марихуана на няколко места в апартамента. Тогава той се размина с решетките, тъй като гаджето му Нана пое вината и заяви пред униформените, че наркотиците са нейни.

В началото на 2017 г. Капитанов беше арестуван в дома си, намиращ се на бургаската ул. „Сливница“. Белезниците щракват на ръцете му, след като ченгетата откриват различни видове дрога, както и пособия и прекурсори за „готвене“ на синтетични наркотици.

Присъдата по случая обаче се забави, след като през 2018 г. съдът върна делото на прокуратурата за нарушения в обвинителния акт. Основният проблем тогава бе, че по делото не става ясно дали Капито имал намерение да пласира дрогата и дали откритите прекурсори могат да бъдат използвани за производство на наркотици.

До момента повечето присъди на 39-годишния бургазлия  не са за продажба на дрога. Основната част са за притежание, включително и за сериозното количество от 30 гр пико, с което бе сгащен в жк „Зорница” по-малко от месец след претърсването на дома му на ул. „Сливница”.