В Бургас търсят терен за гробище за домашни любимци

Новини
18:42 - 30 Ноември 2022
1998
В Бургас търсят терен за гробище за домашни любимци

Община Бургас ще търси подходяща зона за обособяване на гробище за домашни любимци. На последната сесия Общинският съвет в Бургас, по предложение на независимите общински съветници Стоян Грозев и Манол Тодоров, се гласува решение, с което дава възможност да се направи прединвестиционно проучване за регламентиране на терен за загробването на животни.

Сега трябва да предостави подходящи места на територията на общината пред Областната дирекция по безопасност на храните. Това е и първата крачка към решаването на един наболял проблем за града ни, за който Флагман.бг неведнъж е информирал своите читатели.

Растящият брой домашни любимци в големия областен град доведе до това, че в града се обособиха няколко абсолютно незаконни и пазещи се в тайна места за загробване. Там собственици на кучета, котки, зайчета, морски свинчета и прочее животинки, носещи щастие и спокойствие в дома, ги погребват тайно. Нелегалните гробчета в жилищните пространства на града с годините растат все повече, тъй като има апартаменти с по 2-3 животни от най-различни видове.

"Няма как да определим предварително терени, тъй като все още не е ясно какви са нормативите, на които трябва да отговарят. Вземайки това решение да се стартират прединвестиционни проучвания, всъщност ние ще изпратим писма до всички отговорни институции, които ще искаме да ни върнат информация какви са нормативните изисквания, с които трябва да се съобразим. Когато получим отговори от институциите, ще определим терените, които отговарят на условията в тях“, каза заместник кметът на Бургас инж. Чанка Коралска.