В четвъртък ще е интересно - уговорен бой, мач на Левски и Денят на Украйна

Полицията ще трябва да опази и МОЧА

Спорт
13:27 - 22 Август 2023
8634
В четвъртък ще е интересно - уговорен бой, мач на Левски и Денят на Украйна

24 август ще е изключително интересен и емоционален в София. Или по-скоро вечерта, която ще е трудна и за организацията от страна на полицията.

В четвъртък е Денят на независимостта на Украйна, а също така и домакинският мач на Левски срещу германския Айнтрахт Франкфурт в турнира Лига на конференциите.

"Мати Украйна" и Посолството на Украйна в България стягат шествие и канят всички свои приятели в 19:00 ч. пред паметника на Тарас Шевченко - градинката на столичния пл. "Възраждане", откъдето по-късно ще тръгне шествие към Народния театър.

В същия ден е и срещата между Левски и Айнтрахт от 20:00 ч. на Националния стадион.

Ултрасите на сините, които наскоро атакуваха паметника на Съветската армия и ограбиха няколко жени от палатковия лагер, бранещ МОЧА, отново са в бойна готовност за нова офанзива.

Полицията е взела мерки, но дали ще стигне ресурсът да се опази реда в София, особено в късна доба.

Очаква се над 3000 фенове на един от най-колоритните отбори в Германия да пристигнат у нас и да подкрепят "орлите" от Франкфурт.

Членове на крайни групировки на двата тима вече са си уговорили организиран бой 50:50, като все още се крие мястото и часът на битката, за да не може полицията да осуети сблъсъка.

Единственото ясно е, че това ще се случи утре (ако няма светкавична промяна), като най-честите такива боев се случват из дебрите на Витоша, Бонсови поляни или други подобни места около София. 

Един от последните големи уговорени боеве между две агитки на ниво евротурнири, беше между фенове на ЦСКА и Динамо Москва преди повече от декада, когато руските ултраси спечелиха.