В Гърция обмислят постепенно отваряне на училищата

Най-вероятно е часовете да бъдат подновени след средата на май

Новини
09:21 - 22 Април 2020
2874
В Гърция обмислят постепенно отваряне на училищата

Завръщане на учениците в гръцките училища на смени е един от елементите на плана за връщане към нормалния ритъм на живот, който се очаква да бъде уточнен днес на заседание при министър-председателя Кириакос Мицотакис, пише "Катимерини".

Възобновяването на учебния процес заема централно място в плана и към този въпрос има различни подходи. Най-вероятно е часовете да бъдат подновени малко след средата на май с приоритет върху най-горния гимназиален клас и учене на смени, за да се избегне голямо струпване на ученици в класните стаи. Очаква се планът за облекчаване на ограниченията да бъде представен публично от Мицотакис следващата седмица.

"Катимерини" освен това пише, че към края на 2020 г. се очаква и възстановяване на гръцкия пазар на недвижими имоти. Според международни брокерски фирми успешното справяне с епидемията в комбинация с програмата за предоставяне на разрешение за престой ще привлече вниманието на чуждестранните инвеститори с високи доходи към гръцкия пазар на недвижими имоти. Засега обаче пандемията от коронавируса е замразила всякакъв интерес от чужбина.