В Германия арестуваха 9 заподозрени членове на екстремистка група

ЕС
16:34 - 18 Юли 2024
920
В Германия арестуваха 9 заподозрени членове на екстремистка група

Германската полиция претърси 10 апартамента при обиски и арестува 9 заподозрени по време на акция, насочена срещу поддръжници на крайнодясната екстремистка партия "Третият начин" (Der Dritte Weg) в Източна Германия, съобщиха днес органите на реда и прокуратурата в Берлин.

За арестуваните, които са на възраст между 17 и 21 години, се твърди, че са членове към младежкото подразделение на партията "Третият начин"- Национална революционна младеж (NRJ).

Обиските, в които са участвали около 130 полицаи, са били извършени в провинциите Берлин, Бранденбург и Саксония.

Полицейската операция е била свързана с нападение на 6 юли срещу няколко души на крайградската гара "Осткройц" в Берлин. Според властите, когато при атаката се намесили двама служители на федералната полиция, те също били
нападнати. При нападението на гара "Осткройц" са били ранени няколко души, на които впоследствие е била оказана медицинска помощ. Първоначално неизвестните заподозрени са били идентифицирани по-късно, се казва в изявлението на германските власти.

При обиските са били иззети мобилни устройства, дигитални носители на информация, дрехи, автомобил и опасни предмети като халосни патрони, приспособления за нанасяне на удари, ръкавици и електрошокови палки. Открити са били и пропагандни материали.