В Германия се появиха паркинг места за секс малцинства

А как ще се преценява кой може да паркира на тези места и кой не, питат медиите

Новини
16:58 - 06 Октомври 2021
3071
В Германия се появиха паркинг места за секс малцинства

Компанията Hanauer Parkhaus GmbH (HPG) отдели три места за паркиране, които са предназначени за ЛГБТ обществото (лесбийки гейове, бисексуални и транссексуални), както и за имигранти. Те се намират в подземен паркинг в град Ханаус и бяха наречени "Разнообразие", което на сленг означава "сексуални малцинства".

По време на тържествено откриване на местата председателят на Надзорния съвет на HPG - Томас Морлок, заяви, че по този начин компанията се опитва да помогне на хората, които "чувстват нужда от защита" и с помощта на цветовете на дъгата иска да привлече вниманието на обществото. От вестник Bild обаче питат,

защо има места за "отделна група"? И това не нарушава ли правата на останалите?

"Паркинг-места за инвалиди, бременни и жени с деца - там всичко е ясно, защото става дума за безопасност. Тези места логично са близо до изхода на паркинга, но не е ли грешка, да се поставя приоритет на "разнообразието"?

И какво ще е следващото - места за бели и черни, за слаби и дебели, за млади и стари?",

попитаха от Bild. Факт е, че в толерантната Германия винаги много внимателно са се отнасяли по темата с ЛГБТ.

От Bild обаче задават и други въпроси.

Например, как ще се преценява, кой може да паркира на тези места и кой не?

Ще трябва ли да се показва и документ за сексуална ориентация и как съответно ще може човек да претендира, че има право да паркира на това място? "Като замисъл това, най-вероятно, е добра идея, но нейното реализиране определено предизвиква повече проблеми, отколкото решения", категорични са от Bild.