В Хърватия изгориха кукла с образа на Вучич (ВИДЕО)

Балкани
11:55 - 15 Февруари 2024
1512
В Хърватия изгориха кукла с образа на Вучич (ВИДЕО)

Министерството на външните работи на Сърбия е изпратило протестна нота до посолството на Хърватия в Белград заради изгарянето на кукла, изобразяваща сръбския президент Александър Вучич по време на карнавалното шествие в село Кащел стари близо до Сплит, съобщават сръбските медии.

„Изгарянето на кукла с образа на президента на Сърбия Александър Вучич е абсолютно неприемлив акт, който противоречи на съвместно изразената готовност за пълно нормализиране на отношенията и развитие на всеобхватното сътрудничество на нашите страни“, се казва в изявлението на министерството, цитирано от агенция Бета.

Хърватските медии съобщиха, че на карнавала в Кащел стари по-рано тази седмица са изгорени кукли, изобразяващи президентите на Сърбия и на Русия - Александър Вучич и Владимир Путин.

Самият Вучич пък заяви, че не е "особено нещастен" от случилото се и че би завидял, ако беше изгорена кукла с лика на друг сърбин. За тях е традиция да палят, желая им успех и занапред. Само си представете ако ние бяхме направили нещо такова на някой от техните политици. Цяла Европа ще ни скочи, ще трябва да арестуваме половин Сърбия, но това са двойните стандарти, коментира вчера Вучич.