В Игнатиево "майстори" рекетират народа: Къщата ще бъде запалена и ти ще изгориш!

Схема на строители завлича хора с десетки хиляди левове

Новини
10:09 - 08 Декември 2023
4882
В Игнатиево "майстори" рекетират народа: Къщата ще бъде запалена и ти ще изгориш!

Измами с обещания за ремонти на покриви. Строители завличат хора с десетки хиляди левове. В град Игнатиево има и хора, които живеят от рекет на невинни. Действат по следния начин – пускат се обяви за ремонти на покриви, когато ги потърсят бригада отива и разваля умишлено целия покрив. Тогава започва същинския тормоз. Стига се и до сплашване, ако хората се възпротивят.

"По следите" разказва за историите на хора, които са били заплашвани и измамени с 42 000 хил. евро.

Татяна Янчева живее във варненското село Генерал Кантарджиево. През юни миналата година синът ѝ Тодор се свързва с майстори от Игнатиево, намира ги от обява залепена на кофа за смет. На място идва бригадата на Георги Жеков. Договарят се да започнат ремонт на покрива на семейната къща.

Просълзената и изнудвана Татяна Янчева

Още на следващия ден, без да предупредят собствениците, майсторите оставят къщата без керемиди. По това време там е само Татяна, която е неподвижна и няма как да види какво се случва навън.

„Къщата ще бъде запалена и ти ще изгориш. Ще кажем, че сме се мъчили да те теглим, обаче ти си саката и не можеш и си стара, това заявява бригадата пред Татяна Янчева, потърпевшата. - Ако не вземат допълнително пари”, разказва тя.

Георги Жеков, Димитър Димитров и Димитър Георгиев са от град Игнатиево, област Варна. Според полицията Жеков и Димитров изкарват хиляди левове от изнудване, прикрито от ремонти на покриви. Стандарта им на живот личи от палатите, в които живеят и луксозните коли, които карат. Параван за незаконните схеми са строителни фирми., регистрирани на тяхно име, уточняват от МВР.

Сигнал е подаден в прокуратурата и в момента се водят дела. „Има образувано досъдебно производство, по което са проведени редица оперативни издирвателно-процесуални действия”, заяви Живко Костадинов, началник на отдел „Криминална полиция” – Варна.