В Италия надушиха новия носител на "Златната топка"

Според "Кориере дело Спорт" победителят е Кристиано Роналдо

По света
16:21 - 28 Октомври 2019
2185
В Италия надушиха новия носител на "Златната топка"

Малко повече от месец преди церемонията по връчването на „Златната топка” в Италия надушиха кой ще е победителят за 2019 г. Според „Кориере дело Спорт” за футболист №1 вече е посочен Кристиано Роналдо.

Репортери на авторитетния италиански вестник са засекли в Торино представители на „Франс Футбол” - френското списание, което връчва най-престижната индивидуална награда в света. Това било явен знак, че Роналдо ще бъде коронован за пореден път.

Твърди се, че френските журналисти първо са интервюирали Кристиано по повод бъдещото му отличие, а след това са обядвали със спортния директор на Ювентус Фабио Паратичи. Интервюто с португалеца ще се излъчи след връчването на наградата на 2 декември в Париж.

Меси, Роналдо и Ван Дайк - това е триото основни конкуренти за "Златната топка" тази година

Ако Кристиано спечели "Златната топка", той ще задмине Лео Меси. В момента двете големи звезди са грабвали отличието по рекордните пет пъти. Мнозина очакваха тяхната хегемония да бъде прекъсната от защитника на Ливърпул Върджил ван Дайк, който спечели шампионската лига и стана играч №1 за сезона във Висшата лига.

Роналдо обаче също има сериозни отличия през изминалия сезон - стана шампион на Италия, спечели Суперкупата на страната и Лигата на нациите с Португалия.