В какво се превръщат децата ни? Момиче от Бургас системно е малтретирано от свои съученици! (ВИДЕО)

Девойката вече две години е подложена на физически и психически тормоз

Новини
10:33 - 05 Декември 2023
5816
В какво се превръщат децата ни? Момиче от Бургас системно е малтретирано от свои съученици! (ВИДЕО)

Дванадесетокласничка от училище СУ "Константин Петканов" в Бургас вече две години е подложена на физически и психически тормоз от нейни съученички.

Последният инцидент е от вчера, когато по думите на родителите групичката от момичета, които тормозели дъщеря им влезли в час по философия и започнали да упражняват агресия спрямо потърпевшата. Наложило се да бъде подаден сигнал към полицията.

Към момичето са изпращани и съобщения със заплахи.

Майката на момичето - Соня Попова, разказа в „Здравей България”, че върху дъщеря и многократно е упражняван психически и физически тормоз, както и заплахи към семейството ѝ от страна на съученичките.

Извън училището момичето е било причаквано, а върху нея е упражнявано физическо насилие. Психическият торзмоз е извършан в училището.

Потърпевшата Миляна Попова уточни, че не знае каква е причината за агресията.

„Опитвала съм се да разговарям с момичетата, но решение на проблема няма”, каза тя.

Майката Соня Попова заяви, че в петък момичето е било причакано пред дома си.

Директорът на учебното заведение Ивайло Марков, обяви, че с конфликта се е запознал в петък следобед. Тогава родителите са уведомили заместник-директорът на учебното заведение, а той от своя страна директорът.

„Незабавно предприехме мерки. Издадохме заповед за създаване на екип за обща подкрепа за личностно развитие”, заяви Марков.

Той уточни, че родителите на момичетата не са уведомени за случая, тъй като в петък, когато е бил подаден сигналът не са посочени точен и конкретен брой ученици.

„В понеделник вече беше получена информация”, каза директорът.

Ивайло Марков уточни, че родителите на момичетата срещу, които са обвиненията ще бъдат уведомени, но първаначално ръководството е трябвало да се запознае с цялостната ситуация.

Според него информацията е представена по един начин, а има и други данни.

„Става въпрос и за имуществен спор, който е бил преди това, освен това, ние не сме страна в конфликта. Нашата цел е да го разрешим по възможно най-добрият начин”, подчерта Марков.

Психологът на учебното заведение заяви, че до петък е нямал информация за конфликта.

Майката на момичето уточни, че е подавала сигнали за подобни инициденти още преди две години, а през миналата година с Миляна е работил психолог в продължение на 6 месеца.

По случая е образувана преписка. Момичетата срещу, които е подаден сигналът, също са подали сигнал срещу Миляна. Органите на реда работят по изясняване на фактологията.