В Киев е издадено предупреждение за въздушни удари

Руските войски вече навлизат в северната част на киевските предградия

Русия
17:24 - 24 Февруари 2022
3135
В Киев е издадено предупреждение за въздушни удари

Издадено е предупреждение за въздушни удари в Киев, това съобщава СиЕнЕн.

Местните власти призоваха всички граждани да се укрият в бомбоубежищата. В целия град се чуват сирени.

Четири станции на киевското метро работят в режим на бомбоубежище, каза кметът на Киев Виталий Кличко. Това са Академгородок, Нивки, Святошин и Житомир. Текстът е публикуван в официалния сайт на община Киев и гласи: Четири станции на червения клон на метрото, където по организационни причини влаковете не се движат сега, са отворени, за да могат жителите на Киев да ги използват като подслон в случай на въздушна тревога.

"Бих искал също да ви информирам, че всички метростанции в Киев са достъпни за хората по всяко време на денонощието. За преодоляване на опасността. В момента метрото работи в режим на транспорт. Проходът на гарата е безплатен", допълни Кличко.

СиЕнЕн показа руски десантни войски, които според телевизията вече са превзели военното летище "Антонов", 40 км на север от Киев, в същия район и водят ожесточени престрелки със съпротивляващата се украинска армия.

Украински представители са казали пред медията, че руският план е да бъде превзет Киев и правителството да бъде сменено с проруско.

Руските войски вече навлизат в северната част на киевските предградия, съобщи германският в. „Билд“, позовавайки се на украинската армия. Кореспонденти на АФП пък докладват за амножество руски хеликоптери, които летят ниско над украинската столица. Ройтерс също потвърди навлизането.

„Чуваме някакъв самолет във въздуха... ", "Има облак черен дим, сив дим, кафяв дим, който се издига от вътрешността на въздушната база", разказват хората в района.