В нелегални залагания и наркотици забъркаха бивши национали

Уесли Снайдер и Дирк Каут бяха привикани от властите

Новини
17:37 - 09 Ноември 2021
3194
В нелегални залагания и наркотици забъркаха бивши национали

Бившите футболни звезди от близкото минало Уесли Снайдер и Дирк Каут бяха забъркани в скандал с наркотици след мащабното разследване срещу групировката на криминалния бос Пит С. от Хага, съобщи netherlandsnewslive.com.

Властите са привикали на разпит бившите нидерландски национали. Те трябва да дадат показания за отношенията си с мафиота и дейността си в хазартния сайт „Edobet“. Според прокуратурата той е създаден от Фреди С., синът на Пит С. Сайтът е използван за пране на парите от наркотрафика. 

„Каут е имал лимит от 5000 евро. Той обаче е бил повишен на 25 000 евро, тъй като бившият футболист често е залагал 5000 евро на ден. Подозираме, че Дирк Каут е натрупал сериозни финансови дългове към групировката на Пит С., които не може да покрие. Разполагаме с телефонни записи, в които той е притискан със заплахи за физическо нападение срещу членове на семейството му. Заплашван е, че майка му, баба му или друг роднина ще бъде пратен в болница“, обясни един от сътрудниците на полицията пред нидерландските медии.

На разпита пред полицаите Дирк Каут не е отричал, че е залагал в сайта „Edobet“ след края на футболната си кариера.„Плащат ми в брой. Не играх за парите, но ми беше приятно да играя", казал той.

Уесли Снайдер отрича да е играл на хазартни игри през сайта, но е бил притискан да плаща чужди дългове. Според него в схемата е замесен братовчед на баща му. Бившият играч на Реал (Мадрид) и Интер признал, че е бил посещаван от биячи на лихварите, за да търсят изплащане на дълговете на неговия близък роднина. Според Снайдер по-късно той е влязъл в контакт с кредиторите и се оказало, че няма нищо общо с дълговете. „Те се извиниха десет пъти и след това си тръгнаха. Никога повече не съм чувал за тях.”

Според информация на „De Telegraaf“, 65-годишният Пит С. Е бил арестуван през септември 2020 г. в резултат на разследване на международен трафик на наркотици. Той е свързан с групировката на нидерландеца Клаас де Домини Бруинсма и известния колумбийски картел от Кали, който е конкурент на Маделин на Пабло Ескобар. Нидерландски адвокат по наказателно право съобщава за медиите, че въпросният сайт изобщо няма лиценз за хазартни игри.