В памет на Димо: Ники Урумов и P.I.F. пуснаха нова песен (ВИДЕО)

„Обезумели" е по музика на самия Димо Стоянов и е писана преди 21 години

Нещо за четене
18:30 - 21 Февруари 2024
5245
В памет на Димо: Ники Урумов и P.I.F. пуснаха нова песен (ВИДЕО)

В памет на обичания вокалист на група P.I.F. Димо Стоянов актьорът и режисьор Ники Урумов и приятелите на Димо от група P.I.F. представиха нова песен - „Обезумели", която е по музика на самия Димо Стоянов.

Парчето е създадено специално за Ники Урумов през далечната 2003 г., но звучи изключително актуално и днес, което потвърждава непреходния музикален талант на Димо. Текстът към музиката е на Радост Костова, като първият запис на песента е осъществен още преди 21 години, но досега не е издавана.

Видеото е с пост апокалиптична визия и отразява настоящото напрежение в световен мащаб. Режисьор е самият Ники Урумов, оператор Михаил Янакиев, монтажист Кирил Божилов, стилист Петя Антонова.

Димо - един от най-обичаните и талантливи български музиканти и актьори, почина на 21 декември 2020 г. едва на 45 години от ковид.

През 2022 г. Ники Урумов решава да издаде песента, за да почете паметта на един от най-добрите български изпълнители, като получава съгласието на съпругата на Димо - Любомира Пиперова.

Следва покана към музикантите от група P.I.F.  - Иван Велков, Мартин Профиров и Христо Михалков да направят нов и модерен аранжимент на песента. В оригиналния вариант има автентични вокали на Димо, които са включени и в новия запис.

Клипът на песента е сниман в Бургас, Поморие, Царево и Перник.

„Вярвам, че на всеки поне веднъж в живота се е случвало да желае нещо безрезервно и да е готов да даде всичко от себе си, за да го реализира. На този етап от житейския ми път, за мен това е „Обезумели".

Да се научим да се абстрахираме от опаковката и да търсим съдържанието, да започнем да се вглеждаме в себе си и да се наслаждаваме на отношенията с приятелите си, да правим нещата, които обичаме и да не ги подчиняваме на масовите настроения и истерии.

Това са болните теми на нашето настояще. Видеото на „Обезумели" е като отражение на един загинал свят и огромно предупреждение за това накъде вървим и какво ни очаква. Нека се обединим в памет на Димо и да бъдем едно цяло, осъзнавайки, че колективните усилия имат неизмерима сила", споделя Ники Урумов.


Ники Урумов е продуцент на филма „Петя на моята Петя", посветен на детето-чудо на българската поезия Петя Дубарова. Режисьор е на късометражните филми „Пробуждане" и „Безсмъртният", които печелят награди от над 15 международни форума.

През годините е бил изпълнителен продуцент на сериалите „Домашен арест" и „Кантора Митрани", българо-Руската копродукция „Лабиринти на любовта" и на 3-ти сезон на шоуто „България търси талант". Копродуцент е във филма „Вила Роза".

Ники Урумов е и вокалист на рок бандата „Епизод", с която през 1999 г. записва албума "Респект". Година по-рано печели трето място на „Златният Орфей", и първо място от „Хит -1". Парчето му „Остани" в колаборация с DJ Deso е едно от най-обичаните и непреходни хитове отпреди 20 години, което се слуша и днес.