В Пазарджишко са задържани 15 души и е разкрита оранжерия за канабис

Новини
14:59 - 27 Април 2023
1292
В Пазарджишко са задържани 15 души и е разкрита оранжерия за канабис

През изминалото денонощие на територията на Пазарджишка област е проведена специализирана полицейска операция по разпореждане на главния секретар на МВР , съобщи говорителят на ОДМВР – Пазарджик  Мирослав Стоянов.

В хода на полицейските действия са проверени 1107 души, 892 моторни превозни средства, 8 пункта за изкупуване на метални отпадъци, 3 автоморги и сервизи, 14 заложни къщи и 16 търговски обекта. Регистрирани са 23 престъпления, образувани са 13 досъдебни производства, като в тази връзка са задържани 15 лица. Съставени са 93 акта за констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи, уточни Стоянов.

По време на акцията е претърсена къща, обитавана от 49-годишен мъж от септемврийското село Варвара. На приземния етаж е открита обособена оранжерия  за отглеждане на канабис. Тя била оборудвана със системи за контрол на осветлението, температурата и влажността на въздуха. Открити и иззети са 133 растения с обща маса от близо 23 килограма.

В хода на полицейските действия са установени и задържани извършители на домови кражби, кражби от търговски обекти и от офиси на частни фирми. Установени са също случаи на незаконен добив и съхранение на дървесина.