В Перник не искат пари, а отворени врати

Хората протестират срещу двойния стандарт и настояват за отваряне на заведенията, спортните и фитнес залите

Новини
12:20 - 23 Януари 2021
2648
В Перник не искат пари, а отворени врати

Протестът днес по обяд пред сградата на областна администрация Перник бе организиран през социалните мрежи. На него присъстваха близо 40 човека - собственици на заведения и спортни обекти в миньорския град.

Хората протестират срещу двойния стандарт и настояват за отваряне на заведенията, спортните и фитнес залите в града.

„В големите магазини има огромно струпване на хора, а ние все още стоим затворени. Защо е това разделение?“, категорични са от бранша на ресторантьорите.

По думите им по програмата „Запази ме“ от ноември месец не е преведен нито един лев. "Хората мизерстват защото нямат пари, а това предизвиква сълзи в очите ми, защото ние със собствени средства се опитваме да помагаме, но това вече не е по силите ни“, каза през сълзи един от управителите на ресторант с 40 човека в Перник.

„Как да се справим с тази ситуация след като от месеци не работим нормално и от никъде не идват пари. Много трудно с храна за вкъщи могат да се постигнат финансови параметри, с които да поддържаме разходите си“, допълва още той.

СНИМКИ: “Мироглед”

Друг участник в протеста Ангел Вангелов е собственик на два ресторанта и два фитнеса.

„Опитвам се да задържа персонала си. Справям се със собствени финанси, но това вече е катастрофа“, обяснява младият мъж.

Всички протестиращи са единодушни, че ще подкрепят националният протест на 27 януари в столицата, защото никой от тях не иска двойни стандарти, пише “Мироглед”.