В Перник се въвежда нов воден режим

Водата ще бъде пускана и спирана по различно време в града и околните села

Новини
18:48 - 19 Декември 2019
2254
В Перник се въвежда нов воден режим

Нов воден режим се въвежда в Перник от утре, съобщиха от пресцентъра на община Перник. Съгласно новия график, предложен от "ВиК" и подписан от кмета Станислав Владимиров в различните райони на града и на околните селища, водата ще бъде пускана и спирана по различно време.

В централната градска част на Перник и кварталите "Изток", "Мошино", "Тева" вода ще има във времето от 14 до 22 часа. Такъв е графикът на водоподаване и за селата Големо Бучино, Люлин, Дивотино, Мещица и Витановци, както и за блоковете на кв. "Бела вода", за град Батановци и селата Богданов дол, Черна гора, Лесковец и Ярджиловци. В ниската част на кв. "Църква" чешмите ще текат от 19 до 8 часа, а във високата - от 9 до 19 часа. В кварталите "Могиличе", "Ралица", "Калкас", в махала "Шевърляк" и в района на Профилакториума водата ще се пуска в часовия пояс от 15 до 23 часа.

Според новия график в селата Рударци, Кладница и Драгичево и в луксозното селище "Делта Хил" вода ще има през деня - от 6 до 21 часа, а през нощта ще се спира. През деня - от 8 до 20 часа вода ще има и в кв. "Кало" в курортното селище Рударци, а през нощта и там ще се преустановява.