В пика на кризата: Общинарите в София ще папкат по 4 бона на месец

Топ
17:42 - 16 Април 2020
3690
В пика на кризата: Общинарите в София ще папкат по 4 бона на месец

Общинският съветник и водещ в телевизия „Евроком” Иво Божков информира, че 31 старейшини от ГЕРБ, СДС и ОП са гласували заплатите им от 4000 лева да бъдат запазени въпреки кризата покрай коронавируса.

Във фейсбук Божков написа (без редакторска намеса):

Току що, всички 31 общински съвтника на ГЕРБ, СДС и псевдопатриотиите гласуваха ЗА запазването на заплатите си от 4000 лева в надзорните съвети на три общински дружества (извън заплатата на общински съветник от 1100лв). В предстоящият период на икономическа криза след края на извънредното положение, точно ние ще сме най-незасегнатите от българското общество. За морал няма изобщо да говоря. Предложението на 6тимата бъдещи представители на Демократична България в тези бордове, заплатите на 31 съветника в тези бордове да се равняват на една минимална работна заплата беше отхвърлен.

Аз, както знаете съм отказвал и ще отказвам включването ми в тези бордове, защото знам, че няма мнозинство в предишния, но за съжаление и в този СОС, за намаляването на тези възнаграждения. Уви това е мнозинството на общинските съветници. Едниственото, което мога да кажа е да мислите повече на следващите местни избори и най-вече да изразите коментара си относно това решение като споделите тази новина и се обърнете директно към 31 съветника от ГЕРБ, СДС, ВМРО и АТАКА гласували против това предложоние.

Преди броени дни депутатите гласуваха да не вземат заплати по времето на извънредното положение. За общинските съветници това явно не важи.