В понеделник казват кога пускат парното в София

До дни клиентите на "Топлофикация" ще получат нови фактури

Актуални новини
20:53 - 23 Октомври 2020
3240
В понеделник казват кога пускат парното в София

В понеделник столичното дружество "Топлофикация" ще реши кога ще пусне парното. До дни клиентите ще получат изцяло преработените нови фактури. Причината е объркването миналия месец какви са задълженията по текущите сметки, какви са за минали периоди и каква е компенсацията на домакинствата заради поевтиняването на газа миналата година с близо 40%, съобщи БНТ.

В новите фактури с големи червени букви ще уведомяват клиентите, ако имат просрочено задължение или срещу тях предстои да бъде заведено дело. Самите фактури пък имат 12 графи, като най-важната е осмата, в която също с червено е посочена общата дължима сума.

Данните на "Топлофикация" - София показват, че въпреки объркванията с фактурите от предходния месец, броят на коректните клиенти нараства. 77% от абонатите плащат сметките си в срок, а 20% имат до шест неплатени сметки.

И днес пред столичната "Топлофикация" имаше недоволни клиенти. От дружеството ги успокоиха, че до дни ще получат изцяло обновената и напълно разбираема нова фактура.

„Целта на тази промяна е нашите потребители да имат по-ясна представа за своите задължения към "Топлофикация". Тази информация да е ясно систематизирана и показана за тях“, заяви Елена Йосифова, главен счетоводител на "Топлофикация" – София.