В понеделник плащат заплатите на Левски

Част от играчите с месеци не са получавали възнагражденията си, обясни треньорът на "сините" Георги Тодоров

Футбол
22:16 - 01 Август 2020
2536
В понеделник плащат заплатите на Левски

Футболистите на "Левски" ще започнат да получават част от заплатите си от понеделник (3 август), заяви треньорът на "сините" Георги Тодоров.

Част от играчите с месеци не са получавали възнагражденията си, тъй като клубът е в тежка финансова криза от началото на годината, когато бяха приети промените в Закона за хазарта, които засегнаха основния спонсор на сините - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от българската прокуратура Васил Божков.

Въпреки това тимът се подготвя за мачовете си от сезон 2020/2021 от Първа лига, а в последната контрола преди кампанията победиха "Витоша" Бистрица с 2:1.

"Доколкото разбирам понеделник ще има някаква светлина, ще започнат да се изплащат заплатите на момчетата. В никакъв случай ситуацията не е розова. Сега те са по-спокойни, защото вчера Сираков влезе в съблекалнята и им каза, че има някаква светлина. Момчетата вярват на Сираков, надявам се да не го подведат, защото подведат ли го и ако не се случи, това е краят на "Левски", заяви Тодоров пред Би Ти Ви.

"Исках да видя дали има промяна от монотонното темпо, в което играхме мачовете. Има промяна, но сме далеч от това, което искам. Трудно ми е да ви отговоря кои футболисти ще останат за първия мач. Надявам се другата седмица да има раздвижване", анализира още той.

За първи път от почти година на вратата на "сините" застана Николай Михайлов. Тодоров заяви, че той е свалил 22 кг, за да бъде във форма.

Снимка: Lap.bg