В РЕАЛНО ВРЕМЕ : Ето ситуацията в Украйна по минути

Свят
17:55 - 24 Февруари 2022
65620
В РЕАЛНО ВРЕМЕ: Ето ситуацията в Украйна по минути

Интерактивна карта, проследяваща от всички възможни официални и местни източници хода на руската инвазия в Украйна, публикуваха айти специалисти в Киев със сътрудници в съседните и европейските страни. Картата проследява не само бойните действия, но и хвърля светлина върху точната хронология на събитията почти в реално време. 

ТУК можете да се информирате за действията на руските окупатори и опитите на армията на украинския президент Володимир Зеленски да ги отблъсне. 

В последните минути украинските служби за сигурност и местни журналисти съобщават за 3 свалени руски хеликоптера и за цял конвой танкове Т-72 в района на Киев, край летище Гостомел, както и за превземането на села край украинския град Херсон от силите на Москва.

Междувременно Полша подготвя 120 болници, в които да приеме бежанци от Украйна. Опашките по граничните пунктове надхвърлят 40 км, но първите евакуирани вече са я преминали. Ковид мерките, твърдят местни източници, няма да се взимат предвид при приемането на украинци на територията на страната-членка на ЕС и НАТО.