В Рим не успяват с погребенията, крематориумът също се задъхва

Тела на починали се съхраняват от началото на годината

Новини
09:30 - 17 Април 2021
3872
В Рим не успяват с погребенията, крематориумът също се задъхва

Пoгребални работници протестираха срещу значително натрупване на ковчези на гробищата в Рим и заявиха, че градските власти не могат да се справят с рязко увеличение на смъртните случаи от коронавируса.

Погребални агенти казаха, че над 2000 тела са съхранявани в единствения крематориум в италианската столица, в който могат да се извършват по около 50 кремации на ден, а моргите на други гробища са пълни, очаквайки извършване на погребения. По думите им някои тела се съхраняват от началото на годината.

Градската компания за погребения и кремации призна тази седмица, че се сблъсква с безпрецедентна ситуация и че полага усилия за създаване на 60 000 нови гробни места за Рим. Оттам казаха, че градът е регистрирал между октомври 2020 г. и март 2021 г. с 4763 починали повече, отколкото през същия период на 2019/2020 г., а възходящата тенденция е продължила през април.

Италия е отчела досега 116 000 смъртни случая, свързани с коронавируса. Повечето са били в северната част на страната, но в последните месеци вирусът взема все повече жертви в централните и южните райони.