В Румъния: България прилича на кално блато, в което няма вода дори в язовирите

Водната криза е геноцид, твърди хидроинженер от северната ни съседка

Свят
17:09 - 15 Януари 2020
5813
В Румъния: България прилича на кално блато, в което няма вода дори в язовирите

Някой умишлено източва язовирите в България, иначе няма как да се обясни фактът, че в държавата, н която са построени язовири, които могат да напоят всички на Балканите, в момента няма вода. Това е мнението на румънски хидроинженер, публикувано в медиите в северната ни съседка.

Не съм наясно дали изобщо в държавните структури, които трябва да управляват язовирите в България, има хидроинженери, може и да няма, но ние навремето в Румъния се учихме от България как да си построим язовирите, за да са пълни винаги с вода.

В България минералните извори са над 500, повече има само в Исландия и докато в Исландия правят всичко възможно да опазят това национално богатство, в България явно и то е унищожено поголовно. Няма как в Румъния всички язовири да са пълни с вода, а в България празни.

Това не е нормално, няма да коментирам и цената на водата в Румъния и България, защото в България си има хора, които могат да изчислят всичко това. Само ще подчертая, че в България водата вече е най-скъпа в целия Европейски съюз.

На какво се дължи това, няма как да зная, но всеки ден виждам как всички страни в ЕС искаме да повишим стандарта си на живот и реално не правим нищо за България, която все повече заприличва на едно кално блато, в което няма дори вода в язовирите.