В Румъния: Левски пръска 10 млн. евро за трансфери

Босът Васил Божков дава частен самолет на братята Бекали, за да пазарят нови играчи

У нас
15:42 - 05 Април 2019
2045
В Румъния: Левски пръска 10 млн. евро за трансфери

Левски ще прави гръмка селекция през лятото чрез новото си мениджърско дуо – румънските агенти Джовани и Виктор Бекали. Собственикът на „сините” Васил Божков е осигурил бюджет за трансфери от внушителните 10 млн. евро, пише интернет изданието на румънския вестник „Газета Спортурилор”. Освен това българският олигарх е предоставил частен самолет на братята Бекали, за да пазарят по-удобно бъдещите играчи на „Герена”, твърди още румънският източник.

Както се разбра по-рано, популярните мениджъри ще въртят трансферите в Левски, заедно с друг влах - Богдан Патрашку, който се очаква да стане главен скаут на клуба.

Навярно в Румъния се осланят на факта, че Васил Божков е един от най-богатите хора у нас. Дори предполагат, че състоянието на крупния бизнесмен възлиза на 1,5 милиарда долара.

Трудно обаче е да се повярва, че Левски ще го огрее подобна сума от 10 милиона евро за нови футболисти. Най-вече заради огромните дългове на „сините”, които възлизат на около 25 млн. лева. Освен това още с идването на новата власт на Герена директорът Павел Колев предупреди феновете да не очакват „златен дъжд” на „Герена” и разхищения на пари, каквито във времето почти докараха клуба до фалит.

Именно заради новата финансова политика се стигна до раздялата с трима основни футболисти през последните дни. Ръководството не можа да се разбере за новите заплати на Давид Яблонски, Жерсон Кабрал и Милош Цветкович. Тримата няма да играят повече в Левски до изтичането на договорите им на 30 юни, след което ще преминат в други отбори като свободни агенти.