В Русия: 182 заразени за ден

Следващата седмица - от 28 март до 5 април - е обявена за неработна

Новини
11:05 - 26 Март 2020
2958
В Русия: 182 заразени за ден

През последните 24 часа в 18 руски региона са регистрирани още 182 пациенти с коронавирус, съобщиха от оперативния щаб за борба с COVID-19.

Уточнява се, че 136 случая на зараза са открити в Москва, седем в района на Свердловск, пет в Санкт Петербург и Пермския край, четири в Якутия и по три в Ставрополската и Красноярската област, Татарстан и Челябинска област; още два заразени са регистрирани в района на Псков и Самара, в автономния окръг Ханти-Манси и Бурятия; по един повод - в Кемеровска, Томска и Новосибирска области, както и в Хабаровска територия.

Всички нови пациенти през последните две седмици бяха в страни, където има неблагоприятна епидемиологична ситуация. Заразените са хоспитализирани и поставени в изолация. Тези, които се свързват с тях, ще бъдат изпратени за преглед.

Общият брой на пациентите с коронавирус в Русия достигна 840 (от тях 546 в Москва), 38 души се възстановиха, двама починаха.

Около 139 хиляди остават под наблюдението на лекарите.

По-рано, на 27 март, правителството възложи на Федералната агенция за въздушен транспорт напълно да спре редовни и чартърни полети с други страни.

Следващата седмица - от 28 март до 5 април - беше обявена за неработна. Във всички руски региони има режим с високо предупреждение.