В Русия заснеха първия уеб сериал с дийпфейк технология (СНИМКИ)

Пародията "ПМЖейсон" е ироничен поглед към руския бит на чужденец в лицето на Джейсън Стейтъм

Топ
14:46 - 10 Октомври 2022
2943
В Русия заснеха първия уеб сериал с дийпфейк технология (СНИМКИ)

Първият в света уеб сериал с използването на дийпфейк технология бе заснет в Русия, съобщиха руските агенции. В комедийния проект "ПМЖейсон" са използвани образите на актьорите Джейсън Стейтъм, Марго Роби, Киану Рийвс и Робърт Патисън, каза пред агенцията Алексей Парфун, генерален директор на компанията "Адженда мидия груп", създала сериала.

Пародията"ПМЖейсон" е ироничен поглед към руския бит на чужденец в лицето на Джейсън Стейтъм. Действието се развива през 2027 . След дългогодишни снимки в Русия Стейтъм се установява в руско село. За 60-ата му годишнина на гости му идват приятели - актьорите Киану Рийвс, Марго Роби и Робърт Патисън.

Образите им са създадени с помощта на дийпфейк технология - изкуствен интелект създава синтетично съдържание, при което лицето на човек се заменя с друго във фото, видео и аудио пространство. В сериала участват руски актьори. Целият проект е осъществен за три месеца, включително създаване на сценария и постпродукция.

Законите не забраняват използването на лица на актьори за създаване на дийпфейк съдържание с хумористичен и пародиен характер, каза Парфун.