В САЩ искат да забранят продажбата на електромобили от 2035 г.

Щатът Уайоминг се противопоставя на тенденциите

Новини
12:14 - 17 Януари 2023
1881
В САЩ искат да забранят продажбата на електромобили от 2035 г.

Докато 2035 година може да се окаже фатална за всички бензинови и дизелови коли в Европа, то през същата година електромобилите могат да изчезнат от пазара в САЩ или поне в щата Уайоминг.

Властите там заявиха, че искат да се противопоставят на мярката, която въвеждат в Калифорния и Ню Йорк, където се обмисля забрана на колите с ДВГ през 2035 година.

Причините за това са няколко, като например населението от 600 хиляди души, което има щатът. Според местните използването на електромобили няма да е толкова практично, както и изграждането на инфраструктура за тяхното зареждане. В този район някои домакинства дори нямат интернет, а още повече зарядни станции за автомобили.

Може би основната причина е голямата заплаха за работата на хората. Основното препитание на местните е свързано с производството на горива и масла, които се преработват именно на местно ниво. И докато властите едва ли ще вземат това кардинално решение, те заявяват, че се надяват въпроса да се разгледа отново, за да не се налагат такива мерки от по-големи щати.