В САЩ полудяха: 150-килограмова жена e избрана за "Мис Алабама"

Сара Миликен е възмутена, че хората са потресени от килограмие й, отива на "Мис Америка"

Топ
23:10 - 09 Юни 2024
11965
В САЩ полудяха: 150-килограмова жена e избрана за "Мис Алабама"

Изключително абсурден избор на националния конкурс "Мис САЩ" е най-горещата тема тези дни в Америка, засенчвайки скандалите с Доналд Тръмп и Джо Байдън. Новата носителка на короната на "Мис Алабама" изглежда така, сякаш е изяла останалите състезателки в конкурса за красота. Победителката е 150-килограмова жена!

23-годишната Сара Миликен триумфира на конкурса, отвявайки конкуренцията. Самото й допускане до подиума предизвика куп критики срещу организаторите, а връчването на короната бе определено като "меко казано абсурдно". 

Сара Миликен вече се сблъска с порой от обиди поради гигантския си размер, който я отличава от другите състезателки в конкурса за красота. Потребителите на социалните мрежи бяха особено сурови, след като тя за всеобща изненада спечели короната. Повечето са мнение, че това е изключително лош пример, който насърчава хората да се хранят нездравословно.

Сара редом с другите участнички

„За мен е лудост да прегръщам и подкрепям затлъстяването. Не мога да разбера останалите си колеги от журито, както и публиката, която я окуражаваше", коментира един от членовете на журито, гласувал срещу нея. "Тя изглежда изключително нездравословно и това е истински шамар за младите момичета, които са работили усилено и са спазвали диета, за да бъдат наистина кралица на красотата... Този избор е срам за щата Алабама“, заяви и един от най-известните светски репортери в САЩ - Перез Хилтън.

А самата Сара Миликен заяви с дълъг пост в социалните мрежи:

"Нещата, които се казаха за мен, са наистина отвратителни и не мога да проумея как хората смятат, че е добре да се казват подобни думи. Лесното би било да се откажеш. Можех да скрия лицето си. Можех дори да се предам и да се откажа от титлата си. Но вместо това казвам на глас: "ГЛЕДАЙТЕ МЕ!". Гледайте как служа на моята общност. Гледайте ме как давам всичко от себе си в подготовката за националния конкурс "Мис САЩ". Вижте как намирам срамежливото момиче в стаята и научавам името й. Гледайте как продължавам да изливам позитивизъм в социалните медии. Гледайте как превземам всяка цел, която си поставям. Гледайте как преследвам тази мечта. Гледайте как показвам на всеки един хейтър защо жена с голям размер може и трябва да бъде титуляр. Отдръпни се и гледай как показвам на всички, които се съмняват в мен, че греши. А на всички момичета с повече килограми, казвам: Хей, скъпи мои - вие сте нещо повече от вашето тяло и което е по-важно - вие сте повече от злите неща, които хората казват за вашето тяло". Отказах се от тази мечта - да бъда на конкурс за красота за 6 години заради обидните неща, които някой каза за мен. Това беше грешка! Никога, никога повече. Горда съм със себе си!".

Сара е много щастлива с триумфа си