В САЩ пуснаха пица и сандвичи за хора, приемащи лекарства за отслабване

Швейцарският конгломерат „Нестле“ е разработил новите продукти с повече протеини, желязо и калций

Новини
16:03 - 21 Май 2024
1627
В САЩ пуснаха пица и сандвичи за хора, приемащи лекарства за отслабване

Швейцарският конгломерат "Нестле" (Nestle) обяви, че планира да пусне бюджетна линия замразени пици и обогатени с протеини тестени изделия в САЩ, които са "проектирани" за хора приемащи лекарството за отслабване "Уегови" (Wegovy) или предназначеното за болни от диабет - "Оземпик" (Ozempic), предава Асошиейтед прес.

И двата медикамента са произведени от датската компания "Ново Нордиск" (Novo Nordisk). Продуктите се очаква да бъдат в ценовия диапазон от около 5 долара.

Най-голямата хранителна компания в света, която продава пиците "ДиДжиорно" (DiGiorno) и замразените храни "Стоуфърс" (Stouffer's) на по-големи вериги за търговия на дребно, обяви, че е

разработила новите продукти с повече протеини, желязо и калций

за хора, приемащи изключително популярните лекарства за потискане на апетита, наречени GLP-1 агонисти.

Том Моу, президент на подразделението за хранене на "Нестле ЮЕсЕй" (Nestle USA), заяви, че компанията ще представи ястията в нова марка - Vital Pursuit, като "хранителни решения" за хора, които искат да допълнят употребата на лекарствата с "правилното хранене – високо протеиново, богато на фибри и с правилните минерали", като калий и витамин С.

Продуктите, които трябва да се появят на рафтовете на супермаркетите през октомври

ще имат цена от 4,99 долара и по-малко,

или малко по-скъпо от "ДиДжиорно" с четири сирена, която се продава в "Таргет" (Target) за 4,79 долара.

Изпълнителният директор на "Нестле" Марк Шнайдер каза през октомври, че компанията "внимателно" следи дали разпространението на употребата на лекарствата може да наруши търсенето на нейните хранителни продукти. По това време той каза също, че компанията работи върху "съпътстващи продукти", които биха могли да послужат за ограничаване на "загубата на чиста мускулна маса" при хора на специализирана лекарствена терапия.

Думите на Шнайдер дойдоха на фона на притеснения от страна на инвеститорите, че хранителните компании ще отчетат спад в продажбите заради лекарствата за потискане на глада.