В. Симеонов за Радев: Невзрачен човек, попаднал случайно на "Дондуков" 2

Лидерът на патриотите посъвтва президента да не дава акъл

Политика
18:58 - 01 Декември 2020
6054
В. Симеонов за Радев: Невзрачен човек, попаднал случайно на "Дондуков" 2

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов не спира да дразни - след като от парламентарната трибуна се гаври с колеги-депутати, днес заяви, че страната не е случила нито на опозиция, нито на президент. Според него  Румен Радев бил един невзрачен човек, попаднал абсолютно случайно на държавна служба (като визира Военновъздушните сили, на които той беше командир (б.р.), който изпълнявал чужди команди и изведнъж скочил на "Дондуков" 2. "Естествено, че не е подготвен, но поне да не взима отношение", посъветва от ефира на БНТ държавния глава патриотът. 

По думите му водна криза ще има, ако не се извършат спешни мероприятия свързани с подаването на вода от други язовири към Бургас и Варна.

"Това, което каза Емил Димитров, беше спонтанен вик на неразбиране на човек, който иска да си върши работата, но не получава съдействие от никъде", обясни Симеонов, като уточни, че обема вода в яз. "Камчия" няма да се изкара повече от 3-4 месеца.

"В една тежка система като здравеопазването трудно се правят реорганизации. Това е свързано с доста голяма мобилизация, експериментално въвеждане, но да не се вторачваме в негативното, а да оценим, че се въвежда ново и полезно за хората, което ще съкрати ходенето по мъките", каза зам.-шефът на НС във връзка с електронните направления. 

Според него България няма да е първата, която ще получи ваксини. "Те ще се насочат към по-големите държави. И аз нас ще има ваксини, но не очаквам от начало да покрият нуждите. Не е ясно каква част от хората ще пожелаят да си поставят ваксините. Аз също не бих избързал - те все още са в период на току що завършено изпитване", уточни той.

Снимка: Агнес Методиева