В София: Под 10% активност към 11 ч. и проблеми с машините за гласуване в някои секции

В 23-ти МИР в столицата е била 8,38%, в 24-ти МИР - 6,53%, а в 25-и МИР - 8.97 на сто

Политика
13:15 - 27 Октомври 2024
932
В София: Под 10% активност към 11 ч. и проблеми с машините за гласуване в някои секции

В София изборният ден тече отново с проблеми при машинното гласуване. 

В 9 секции машините няма да работят през целия ден.

Председателят на Общинската избирателна комисия Полина Витанова съобщи за представители на политическа партия, които нямат право да присъстват при секциите за гласуване. 

Избирателната активност към 11 часа е 8,3%, като в 23-ти МИР в столицата е била 8,38%, в 24-ти МИР - 6,53%, а в 25-и МИР - 8.97 на сто.


Заради проблеми с машините за гласуване се наложи представители на "Сиела" да се намесят със съдействие още в първите минути на изборния ден. В секция на район "Красна поляна" пред репортер на БНР членовете на комисията не успяха да стартират устройството. Така първият избирател се наложи да гласува с хартия. 

Проблемите обобщи председателят на общинската избирателна комисия в София Полина Витанова: 

"На доста места има машини, на които съответно или не излиза бюлетина от машинно гласуване, или такава, на която няма вота на избирателя. На такива лица се предоставя възможност да гласуват, ако желаят отново, с хартиени бюлетини. В някои райони има представители на определена политическа партия, които нямат пълномощно и не са представители. Тези, които нямат права, да присъстват, биват отстранявани".