В среднощна акция: Политолог изтрещя — напира за лудницата в Курило

Новини
10:00 - 20 Август 2020
13030
В среднощна акция: Политолог изтрещя — напира за лудницата в Курило

#Блокада на #гълъбарника, #ОСТАВКА на буля Цвецка! #цвецкавън от #лудницата Курило! Всеки ден ще е така до оставката!

Не се заблуждавайте - втрещяващият пост във Фейсбук не е от профила на някой пациент на специализираното здравно заведение в Курило. Негов автор е политологът Стойчо Стойчев.

“Обявявам #Курилоград за ЛУДНИЦА НА СВОБОДАТА без Цветеслава Гълъбова!

Къде е ПОЛИЦИЯТА?!? Хора, няма пукнат полицай тук да ме пази докато достойно блокирам входа на лудницата!!! Страх ме е от платените провокатори на буля Цвеца! Звънях 211 пъти на 112! Споделяйте за да знаят поне хората!”, е написал посред нощ в профила си политологът. 

За да няма никакво съмнение къде се разиграва психодрамата, политологът се е тагнал в Държавна психиатрична болница Св. Иван Рилски. И докато негови почитатели го окуражават да хвърля киноа и чери домати по сградата, други го съветват да си осигури ВИП стая за държавната психиатрия и не му спестяват срамни квалификации като “мутра” и “доцент… до стотинка”.

Вчера психиатърът Цветеслава Гълъбова излезе с отворено писмо до Софийския университет. Причината - действията на политолога и преподавател в Алма матер Стойчо Стойчев по време на блокадата на бул. "Ситняково“.

“Размаханият среден пръст от Стойчев по време на блокадата пред Румънското посолство в понеделник вечер противоречи на академичния дух”, смята д-р Гълъбова. Това е поводът тя да се обърне с отворено писмо към Софийския университет. Оттам отказаха да коментират.

Самият Стойчо Стойчев обаче не вижда нищо притеснително в поведението си и смята, че обвиненията на д-р Гълъбова са безпочвени. 

Преподавателят твърди, че е бил провокиран и реакцията му била нормална. Според д-р Гълъбова самоконтролът е водещ, когато си част от академична общност.

Смущаващият език на политолога обаче не е изненадващ. Във вечерта, когато размаха среден пръст на протестиращите на Ситняково, той написа в социалната мрежа:

"ВРЪХ НА НАГЛОСТТА И БЕЗОЧИЕТО. Разбира се някакви анонимни отрепки, подличко прикривайки се в тълпата отправиха немалко обиди към моята скромна персона, но никой не извади доблест да се покаже та да премерим аргументи. Малодушни комплексарчета...

Дойде полицай, пълен респект за спокойствието и адекватната намеса. Вместо да ни обърше по един шамар на всички, като започне с мен, помоли да обърна и в насрещното да се изнеса от местопроизшествието. Докато си тръгвах чух скандирания “ушев педераст”…”

Оригиналният правопис на политолога е запазен - б.р.