В Театъра на армията откриха сезона с маски (СНИМКИ)

Военната трупа опакова столовете с полицейски ленти срещу COVID-19

Култура
16:22 - 10 Юни 2020
4490
В Театъра на армията откриха сезона с маски (СНИМКИ)

Спазвайки всички противоепидемиологични мерки актьорите от Театър "Българска армия" подновиха театралния сезон във вторник вечерта, като играха на сцената с маски. Комедията „Да разлаем кучетата“ на драматурга Емил Атанасов, която вече седем години не слиза от афиша, бе бурно аплодирана от макар и малкото присъстващи в голямата зала на Военния театър.

Като провокация към първите зрители режисьорът Иван Урумов вплете в сюжета на пиесата за живота на героите в „едно голямо село“ и темата за коронавируса. А „кучетата бяха разлаени" от актьорите Иван Налбантов, Стефка Янорова, Георги Кадурин, Анастасия Ингилизова, Веселин Анчев, Тигран Торосян, Асен Кобиларов, Милен Миланов, Мирослав Пашов и Борислав Стоилов.

В салона на театъра, разбира се, важи изискването всички зрители да носят маски. Актьорите на сцената не подлежат на разпоредбата от Министерство на здравеопазването, но въпреки това пред публиката излязоха с маски.

Театърът на Армията посреща ценители и на амфитеатрална сцена на открито, разположена в „София тех парк“.

Същевременно в Театър „Българска армия“ опаковаха столовете с ограничителни ленти, за да са сигурни, че публиката ще спазва определените мерки за сигурност във връзка с предпазване от разпространение на COVID 19 и ще се сяда през 2 места.

Седалките, които не трябва да бъдат ползвани бяха ограничени с въпросните ленти, а за да изглеждат по-красиви бяха оформени на панделки и така столовете заприличаха на подаръчни кутии.