В Ямболско върви полицейска акция срещу купуването на гласове

Новини
11:41 - 04 Октомври 2024
1916
В Ямболско върви полицейска акция срещу купуването на гласове

На територията на област Ямбол се провежда специализирана полицейска операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, съобщи за БТА говорителят на областната дирекция на полицията Татяна Павлова.

В акцията са включени сили на Криминална, Икономическа, Охранителна полиция и служители на дирекция „Жандармерия".

Обхванати са населени места, обекти и лица от петте общини в региона. Резултати от операцията ще бъдат оповестени в следобедните часове, посочи още Павлова.

Акцията в Ямболско е част от специализирана полицейска операция, провеждана в още две области Кърджали и Велико Търново, сочи информацията, публикувана на официалната страница на Министерството на вътрешните работи (МВР). Там се посочва, че полицейските действия са насочени към рискови обекти и лица, които притежават ресурс за евентуално влияние върху вота на гражданите. По време на операцията ще бъдат проверявани заложни къщи, обекти, в които се предлагат дърва за огрев, хранителни магазини, предлагащи стоки на вересия, лица, за които има информация, че разполагат със значителни финансови средства и с възможност да осъществяват лихварска дейност, пише още в официалното съобщение от МВР.