В Япония: Над 100 000 опаковки бял хляб фира, откриха плъх между филиите

Животинските останки били намерени в партиди от хляб "чоджуку"

Новини
20:32 - 09 Май 2024
6983
В Япония: Над 100 000 опаковки бял хляб фира, откриха плъх между филиите

Над 100 хиляди опаковки бял  хляб ще бъдат изтеглени след като в един от пакетите беше намерен плъх между нарязаните филии. Животиниските останки от “малко животинче” са били намерени в партиди от хляб "чоджуку".

Това е много ферментирал хляб, известен със своята изключително дъвчаща текстура. Той е произведен от фабрика, базирана в западната префектура Токио.

Японската компания Pasco Shikishima Corporation заяви, че разследва как части от „малко животно“ са попаднали в два пакета хляб на филийки. Оттам добавиха, че досега никой не се е разболял след консумация на продукта, цирита bTV.

По-късно от компанията потвърдиха пред CNN, че останките са от плъх. "Ще изтеглим продуктите по-долу, които са произведени на същата фабрична линия, и ще спрем въпросната линия, за да определим причината и да приложим контрамерки", се казва в изявлението на японската компания. Пред CNN от компанията казаха, че въпросният продукт не се продава в чужбина.

Японската компания Pasco е основана в далечната 1920 година. Тя е основен източник на хлебни изделия. В компанията работят над 3 хиляди служители. Белият хляб е основен продукт за много японци, когато им се прииска да хапнат нещо в западен стил, или „йошоку“, като алтернатива на традиционната японска храна.

Инцедентът с намерения плъх в хляба е поредната черна точка в множеството скандали, които са свързани с безопасността на храните в Япония. Азиатската страна не е и надежден износител на храни.