В знак на солидарност: Демонстрация пред НДК в подкрепа на заложниците на „Хамас"

Свят
19:20 - 07 Ноември 2023
2469
В знак на солидарност: Демонстрация пред НДК в подкрепа на заложниците на „Хамас"

Точно един месец от началото на войната на Израел и "Хамас", пред НДК в столицата се проведе демонстрация на солидарност със заложниците, пленени от "Хамас".

Според участниците в нея, над 3000 души са отвлечени, като между тях има 30 деца на възраст от 9 месеца до 18 години. Посланието на демонстрацията е "Помогни да върнем заложниците живи у дома". Евреи, които живеят в България, поставиха златни балони с формата на сърце върху детски колички и играчки. Посланието е, че децата трябва да играят по площадки и стадиони, а не да бъдат в плен. 

Инбал Цах: "Семейството на братовчед ми е в Газа сега - 3-годишно момиченце, 8-годишно момче, 12-годишно момиче... 7 души са отвлечени и трима са убити."

Тамал Саламон: "Ние като майки мислим, че минаха всяка граница - да вземат малки деца, които са чисти, не са виновни, не знаят, не разбират. От леглата им просто ги взеха."

Николай Гълъбов - председател на Федерация на ционистите в България: "Тук показваме как терористична атака посяга на цивилни хора, на хора, които нищо не са очаквали, хора, които нямат никаква връзка с тяхната тъй наречена кауза."