Ваксинаторът Чорбанов обясни провала на ИТН, Цветанка Ризова се залива от смях

Напуснахме коалицията, защото не се спазваха нашите предизборни и следизборни споразумения. Това е основата на нещата, каза майсторът на сиртакито

Политика
19:17 - 06 Октомври 2022
9719
Ваксинаторът Чорбанов обясни провала на ИТН, Цветанка Ризова се залива от смях

"Моето обяснение как ИТН от първа политическа сила стана последна е следното – за мен не са гласували хората, които искат да се върна в Института на работа. Тези, които са гласували за мен, не са ме искали там, а да съм в парламента. Ето защо за мен даже така е по-добре, защото показва, че повече хора ме харесват." Тези глупости изръси в ефира на bTV имунологът проф. Андрей Чорбанов от ИТН под формата на шега за лошия резултат на формацията на Слави Трифонов на вота. Водещата Цветанка Ризова пък на свой ред се заля от смях.

„Да правиш политика значи да можеш да реализираш идеи, които са добри за обществото като цяло и разбира се за групи хора“, каза ученият, от когото чакаме ваксина за коронавируса.

„Като експерт влязох в политиката, защото смятам, че това беше едно бяло поле в обществото. Тези като наука и развитие на образованието преди почти не се споменаваха“, каза той.

„Напуснахме коалицията, защото не се спазваха нашите предизборни и следизборни споразумения. Това е основата на нещата“, каза Чорбанов и заяви, че ИТН не съжалява, че е напуснала подобна коалиция.

„Ако се приеме, че ние сме лошите момчета, би следвало сега да няма проблем да се сформира каквото и да е. Аз за себе си съм бил честен и почтен и не съжалявам за нищо“, каза още експертът.

Според него все пак трябва да се направи подробен анализ на това, което се е случило на последния вот.

"В политиката има много вируси и бактерии. Много хора използват политиката за реализиране на личните си амбиции и подвеждат обществото. Моралът за мен е изключително важен", категоричен е имунологът и бивш депутат.