Ваксиниран лекар от Благоевград е с коронавирус

Само 15% от персонала на онкологичната болница са се имунизирали срещу заразата

Новини
12:26 - 19 Януари 2021
1162
Ваксиниран лекар от Благоевград е с коронавирус

Лекар от онкологичната болница в Благоевград е с коронавирус десет дни след поставяне на първата доза от ваксината срещу Covid.

"Колегата е бил в инкубационен период, не се е усетил, не е имал никакви симптоми. Направихме ваксинацията и след това прояви симптоми, според мен причината не е ваксината", съобщи пред БНР директора на лечебното заведение д-р Георги Георгиев. Преди ваксинацията не са правени антигенни тестове.

В тази болница петима медици са заразени с коронавирус. Само 15% от персонала са се имунизирали срещу коронавирус.

Медиците са разбрали, че са заразени, след като са установени симптоми. Двама лекари от реанимацията и един от онкологично отделение и две медицински сестри са заразени.

В момента тримата болни лекари са настанени в Covid отделението на онкологичната болница. За сега състоянието им не е тежко.

20 са ваксинираните до този момент медици и служители в общинската онкологична болницата в Благоевград, което е по-малко от 15%. Едно от обясненията е, че повечето от тях са прекарали коронавируса.

"Стават такива галимации в онкологията, че май горе-долу не остана човек, който да не е имал проблем при срещата с коронавируса", допълни д-р Георгиев.