Ваксинират ветераните с "Пфайзер"

У нас
13:17 - 25 Февруари 2021
2475
Ваксинират ветераните с "Пфайзер"

Първата група от над 110 офицери и сержанти от запаса и други членове на СОСЗР от София се ваксинира срещу  COVID – 19 днес рано сутринта във ВМА. Втората имунизация ще бъде най-рано след 28 дни, което означава, че за тях иглата е с "Пфайзер/Бионтех". 

Организацията беше създадена след разговори с началника на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски и полковник доц. Димо Димов,  заместник-началник на ВМА  по войсковото медицинско осигуряване и секретар на НОЩ, за което от ръководството на военно-родолюбивата организация изказват благодарност, пише специализираната медия "Оtbrana.com". 

Влизането в академията стана под ръководството на главния секретар на СОСЗР полковник от запаса Павел Станев. Много генерали, офицери и сержанти, доста от които над 90 години, бяха посрещнати с голямо внимание от медицинския персонал, включително от ген. Мутафчийски и полк. Димов.   

Председателят на СОСЗР генерал от запаса Златан Стойков е изпратил указания до областните и общинските структури да влязат във връзка с военните болници, началнците на гарнизона или РЗИ за организиране на процеса на ваксинирането на членовете им. На много места това вече е направено, съобщават от централата на Съюза.