Вълчи времена: Варненци оголиха зъби и си скочиха един на друг

Новини
19:15 - 14 Април 2020
5343
Вълчи времена: Варненци оголиха зъби и си скочиха един на друг

Народът във Варна започна да се псува каруцарски в социалните мрежи. Нервите на хората явно не издържат, особено след забраната да могат по време на извънредното положение да се разхождат из Морската градина, а също така и да отидат на плаж, където и без това няма почти никаква навалица.

Хубавото време накара гражданите на морската ни столица да излязат масово навън, което провокира началника на Националния кризисен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски да поиска налагане на по-строги мерки.

След всичко, което се случи, напрежението ескалира и хората масово започнаха да се обвиняват един друг - кой крив, кой прав, а наред с това да се псуват грозно - всичко това стана достояние на много потребители, сред които и доста деца в различните групи на Варна във фейсбук.

"Нали уж сме много силни, но се оказва, че всичко е само във фейсбук, но когато става дума за масовост, да сме единни, нищо не се получава! Тогава ще си търпите и правителството, и мерките! Кой знае още колко ще гнием между четири стени и няма да ни дават да си покажем носа навън. Ако не сте разбрали - слънцето, чистият въздух и спортът са едни от най-важните компоненти за здравето ни! Но вие сте овце, предпочитате да наведете глави и да чакате, докато имунната ви система се разрушава!", пише Мария Ванкова.

"Не мога да разбера що за малоумна идея? Толкова ли не можем да потърпим още малко всичко да отмине и час по-скоро да можем отново спокойно да се наслаждаваме на слънцето с нашите деца и внуци? Организаторите на нещо подобно не разбират ли към какво подтикват хората?", пита Тодор Страшимиров.

В този нормален тон бяха мненията на една част, но има и по-вулгарни и заплашителни послания, които умишлено ви спестяваме.

Вчера имаше протест пред общината във Варна, който беше организиран пред Общината в града и под надслов "Върнете ни Морската градина". За съжаление на мнозина социалните мрежи не свършиха много работа, след като дойдоха няколко десетки протестиращи, а на 10 от тях в последствие бяха наложени санкции.