Валентин Ганев се впуска в морско пътешествие с пет дами

Комедията "Само ние, момичета!" събира Койна Русева, Параскева Джукелова, Ева Тепавичарова, Жана Рашева и Христина Караиванова, спектакълът гостува в Бургас, Царево и Созопол

Култура
11:07 - 15 Юли 2024
1283
Валентин Ганев се впуска в морско пътешествие с пет дами

Пет момичета, пет забележителни жени, пет достолепни дами. Тяхното приятелство започва в училищния отбор по плуване. Всяка година, през август те прекарват няколко дни заедно на брега на океана в наета от тях вила с палавото име “Сладката Дилайла”, за да презаредят тази връзка в смях и раздувки. Правилата са строги: “... никакви мъже, никакви деца, никаква работа – само ние, момичетата!”. Пречистващ смях и светли сълзи съпътстват това приятелство завинаги. А в това вълнуващо приятелство ни потапя премиерният спектакъл "Само ние, момичета!"

В ролите ще видим пет великолепни актриси - Койна Русева, Параскева Джукелова, Ева Тепавичарова, Жана Рашева и Христина Караиванова. Прекрасният актьор и режисьор Валентин Ганев се зае да поведе петте си колежки в това комедийното представление, което поднася освежаващ коктейл от дамски емоции.

Снимки: Стефан Н. Щерев

Надничаме четири пъти, през различни интервали време в тези наситени със споделени преживявания срещи. Ставаме свидетели на съчетано плуване в емоционалния водовъртеж на живота на всяка една от тях. Когато към края на пиесата съдбата им подхвърля неочаквано предизвикателство, тази ярка комедия прави неочакван трогателен завой, споделят от екипа на спектакъла "Само ние, момичета!"

Пиесата е на Джеси Джоунс, Никълъс Хоуп и Джейми Уутън, а преводач е Параскева Джукелова. Сценограф е Юлиана Войкова - Найман, а художникът Силвия Богоева е автор на костюмите. За звуковата среда се грижи Слав Бистрев.



След успешната премиера на "Само ние, момичета! на 7 юли в Театър "Сълза и смях", постановката тръгва на морско турне. На 18 юли вила  “Сладката Дилайла” ще се пренесе в Бургас, в Културния дом НХК, на 19 юли петте дами ще акостират в Летния Кинобар в Царево, а на 21 юли "Само ние, момичета! ще се играе в Летния театър в Созопол.

Параскева Джукелова превежда пиесата и влиза в една от главните роли

Параскева Джукелова открехна завесата около създаването на спектакъла. Тя сподели в социалните мрежи, че точно преди 12 години се среща с Ева Тепавичарова и Койна Русева на сцената на "Сълза и смях".

Пиесата се казваше "Пет жени в еднакви рокли" от Алън Бол (открита и преведена от мен за първи път в България). Заедно със София Бобчева и Симона Халачева в компанията на Чочо Попйорданов и под режисурата на Боил Банов. Получи се едно представление, искрящо като шампанско, което играхме с голямо удоволствие. Оттогава все си казвахме, че трябва да се съберем отново. 

И когато наскоро открих пиесата на американското драматургично трио Джоунс, Хоуп, Уутън за пет приятелки, разбрах, че това е подходящият текст да съберем отново актьорските си енергии с Ева и Койна. По сюжетни причини Симона и София нямаше как да се присъединят (млади са!). Така че сега в нашия ни отбор се включват любимите ни колежки и разкошни актриси Жана Рашева и Христина Караиванова!

Валентин Ганев е режисьор на комедийното представление "Само ние, момичета!"

За да балансираме ин и ян поканихме за наш "треньор" изключителния актьор и в случая режисьор - Валентин Ганев. Получи се един спектакъл, свеж като летен коктейл, пълен с много откровения, смях и няколко гръмотевици", с тези думи актрисата и преводач на пиесата Параскева Джукелова отправя покана към зрителите да станат съпричастни на дамските емоции в "Само ние, момичета!"

През есента ще има нови дати за представлението и в София, както и в други градове в страната.