Валери Симеонов да ми прати прокуратурата веднага. И аз съм корумпиран

Във Факултета по журналистика съм учил да не давам публичност на скандалните твърдения на всеки полуидиот, но явно съм се объркал

Коментар
14:47 - 11 Февруари 2020
28261
Валери Симеонов да ми прати прокуратурата веднага. И аз съм корумпиран

Признавам, че съм долно корумпе, пред което Венелин Петков и Антон Хекимян са хористчета от „Бодра смяна”. От години задържам важна информация и не я публикувам, поради което заслужавам вицепремиерът Валери Симеонов да стовари върху ми целия си 155-сантиметров гняв и да ми изпрати прокуратура, ДАНС, БАБХ, Агенцията за закрила на детето и Статистическия институт. Ако ще и две-три чистачки от „СКАТ”. Mea culpa!*

Още през 2018-а година едно синигерче, докато се разхождах в „Борисовата градина”, ми изчурулика, че въпросният Симеонов е любовник на известна, омъжена телевизионна водеща, но не написах и ред. Защото съм долен и корумпиран журналист и реших, че нямам право да разпространявам непроверени помии по адрес на публична личност.

Малко по-късно друг представител на фауната, този път кукумявка, ми сподели с фъфлене, че синът на същия виден политик имал определено влечение към контролирани от закона вещества. И пак си затраях, защото не смятам за нормално да се пишат лайнарски истории без потвърждение.

Една атакистка цаца от Бургас пък ми разказа, че гореспоменатият Валери въртял тлъста имотна далавера с незаконно разрешително от ДНСК. Не успя обаче да ми покаже никакъв смислен документ и него отсвирих. Зер, във Факултета по журналистика съм учил да не давам публичност на скандалните твърдения на всеки полуидиот, особено ако има лична изгода по казуса.

И какво излиза, че през цялото време съм бил корумпиран. Виновен ако не за взимане на подкуп, то поне във въпиющ непрофесионализъм. Или поне така смята Валери Симеонов, който самият минава за медиен бос. Хекимян и Петков заслужават линч, щом не са скочили веднага да пуснат по телевизора твърдението на Малката Цека, че Васил Божков е заплашил да го гръмне.

Чудя се, ако утре на вратата на студиото на „СКАТ” почука някоя потна разпоретина и заяви, че Румен Радев, Бойко Борисов и Иван Гешев са я опънали на караминьол в „Плаза”, Валери Симеонов ще я пусне ли веднага в ефир? Или първо ще провери поне дали по това време въпросните трима изобщо са били в България? На по-задълбочено разследване не се и надявам. Ако отговорът е „да”, нека ми пращат прокуратурата. Виновен съм. За нищо не ставам. Добре, че е моралният стожер на журналистиката Валери, да оправи такива боклуци.

* - Вината е моя - лат. Специално за родените в и около Долни Чифлик.