Валери Симеонов и Цветан Цветанов заедно на Жеравна

Патриотът готви среща с Борисов за промяна на политиката през септември

Политика
11:00 - 18 Август 2019
8057
Валери Симеонов и Цветан Цветанов заедно на Жеравна

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов е заедно с бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов на етнофестивала в Жеравна. След разговор между двамата снощи патриотът обяви, че не харесва всички политики на ГЕРБ и че предстои да повдигне някои "наболели" въпроси пред премиера Бойко Борисов още през септември. 

"Смятам, че предстоят доста сериозни промени в отношенията ни с ГЕРБ, тъй като държавата не върни в правилна посока. Намираме се в икономическо-политическа криза. Ще извадим на масата тежките въпроси пред г-н Борисов още през септември, защото в последните месеци България получава много сериозни икономически удари. На първо място -  състояние на българската енергетика. Още не е решен проблемът с високите цени на тока, вследствие на борсовите спекулации", отсече Симеонов.

Той коментира и темата за свиневъдството у нас след епидемията от африканска чума, като по думите му на фермерите бил нанесен смъртоносен удар с мерките срещу заразата. Валери Симеонов разкри, че още в началото на избухването на епидемията лично е разговарял с вътрешния министър Младен Маринов и го е призовавал да изолират напълно първите огнища в Русенско, но нищо не било направено, вследствие на което чумата е плъзнала в цялата страна. „Доживяхме до момента на пълно унищожаване на българското свиневъдство! Честито! Загубихме 2 млрд.лева“, допълни Симеонов, цитиран от "Флагман".