Валери Симеонов и Корнелия Нинова в словесна схватка

Политика
11:54 - 15 Октомври 2020
4149
Валери Симеонов и Корнелия Нинова в словесна схватка

Председателстващият заседанието на Народното събрание Валери Симеонов влезе в остра словесна схватка с лидера на БСП Корнелия Нинова. Докато тя говореше от трибуната и критикуваше работата на парламента и конкретно на Цвета Караянчева, Симеонов се опита да осуети изказването й.

„Г-жо Нинова, разбор на изказванията ли правите в момента или какво?”, грубо я прекъсна той по средата на изречението. 

Нинова обаче не му остана длъжна и му веднага го контрира:

„Искам само да припомня, че заради отстраняването ми от тази трибуна преди няколко години по времето на Димитър Главчев сега тече дело в Страсбург. А на него му костваше главата. Така че, г-н Симеонов, преди да направите каквото и да било, мислете за Главчев”, закани се Нинова.

Междувременно соцлидерката обяви, че 44-ото Народно събрание е изчерпано и оставката на Цвета Караянчева не е достатъчно това да се промени.

 „Ако някой от вас е имал колебания, дали това Народно събрание е изчерпано и трябва да си ходи - днес беше освободен от тези колебания и е абсолютно убеден, че в този състав, с това мнозинство 44-ото Народно събрание е изчерпано и оставката на г-жа Караянчева не е достатъчна това да се промени. Вече е необходимо след този дебат – все по-категорично да заявим, че е спасително за България този парламент да бъде разпуснат веднага", категорична беше Нинова. 

„Ето защо – основите на държавността, принципа на върховенство на закона, който изисква законодателят да упражнява парламентарен контрол, беше сведен до предложение за среща в ресторант, където да се разговаря по въпросите, които вас, уважаеми български граждани, ви касаят. Дъно“, каза още лидерът на БСП