Валери Симеонов иска Цветанов в НФСБ

Бившият втори в ГЕРБ с 24 часа охрана от МВР срещу опити за саморазправа

Актуални новини
12:30 - 05 Юни 2019
4853
Валери Симеонов иска Цветанов в НФСБ

Цветан Цветанов е получил оферта от Валери Симеонов да стане организационен шеф на НФСБ. Новината на в. „Галерия” до момента не е потвърдена официално нито от Цветанов, нито от шефа на СКАТ.

Малко след като хвърли оставка от всички постове и обяви, че напуска политиката, екс министърът на МВР призна, че има предложение да поеме нова партия. „Когато хората виждат някаква несправедливост, нормално е да излизат с предложения. Вече получих от партиен лидер да вляза в неговата партия”, завърши Цветанов, без да уточни за коя политическа сила е валидна поканата. Сега се разбира, че става дума за „Националния фронт за спасение на България“.

Не е тайна, че от няколко години Симеонов и Цветанов са особено близки. Двамата партийци дори си ходели семейно на гости, шушукат в Народното събрание. Въпреки това доскорошният стожер на ГЕРБ подчерта, че засега ще остане верен на управляващата партия.

Връзката между двамата лъсна особено изразително след обявената от Цветанов оставка. Пръв да го брани излезе именно Валери Симеонов. „В ГЕРБ оставките са принудителни. Няма доброволно подаване на оставки, там има "оставчване". В случая става въпрос за оставка, която е поискана от Борисов“, ядоса се бившият вицепремиер.

„За мен е показателно, че след като лично Цветанов постигна много сериозни пробиви в смесените общини и откъсна доста сериозен електорат от ДПС, той беше освободен от работа. Това говори за една предполагаема връзка между Борисов и ДПС. Това е в сферата на вероятностите и не е добре, защото се оказа, че нашето коалиционно семейство си има някакъв друг член, задкулисен", продължи с критиките лидерът на НФСБ.

Валери Симеонов изрази мнение и че отстраняването на Цветан Цветан от парламента е било достатъчно след „Апартаментгейт".

Междувременно стана ясно, че полицаи с патрулка вардят 24 часа в денонощието пред новия блок на Цветан Цветанов на ул. „Латинка” в столичния кв. „Изток”. Униформените пазят района от две седмици насам.

Според източници от парламента повод за МВР охраната не са отправени заплахи срещу Цветанов, каквато е практиката. Причината за полицейската защита се крие в излизането му от парламента и политиката, което създавало опасност от опити за саморазправа с отлюспения гербер, както и от протести. Именно затова униформени ченгета пазели денонощно пред входа на баровската кооперация.

Близкият до Цветанов бизнесмен Петър Христов беше убит показно през януари 2018 г. Тогава експерти по сигурност коментираха, че дръзкото посегателство е знак и към неговите приближени.